Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης με αναφορά του προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, θέτει το ζήτημα των αδιαφανών προσλήψεων στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, καταθέτοντας παράλληλα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας του Νομού Λέσβου, στο οποίο δημοσιοποιείται η διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Λέσβου.
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς  Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Καταθέτω συνημμένα σε φωτοαντίγραφο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας του Νομού Λέσβου, στο οποίο δημοσιοποιείται η διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Λέσβου για ζητήματα αδιόριστων εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ). Δημοσιοποιούνται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «γαλάζιοι» ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, προσλαμβάνονται με πελατειακό τρόπο και εργάζονται 24 ώρες εβδομαδιαίως (13 στη Α’θμια και 11 στην Βθμια Εκπαίδευση), ενώ συνάδελφοί τους δεν έχουν ούτε μία ώρα! Η Διοίκηση αρνείται να  δώσει σχετικά στοιχεία που ζητά η τοπική ΕΛΜΕ, επικαλούμενη …. Προσωπικά δεδομένα!
Υπολογίζεται, κατά τη ΕΛΜΕ, ότι σήμερα στον Νομό Λέσβου, αρχής γενομένης απ τον Σεπτέμβριο του 2008 απασχολούνται στα σχολεία της περιοχής  περισσότεροι από 200 τέτοιοι εκπαιδευτικοί, που προσλήφθηκαν με αδιαφανείς τρόπους και μεθόδους.
Η ακολουθούμενη αυτή πρακτική εκτός που δημιουργεί σοβαρότατο ζήτημα ισονομίας και ισοπολιτείας στη τάξη των εκπαιδευτικών, καταστρατηγεί «απ το παράθυρο» και την υφιστάμενη νομοθεσία για διορισμό εκπαιδευτικών, αφού η απασχόληση στα ΠΔΣ παρέχει στους «ημετέρους» μόρια προϋπηρεσίας και ανατρέπεται έτσι η σειρά αναμονής στις τάξεις των νόμιμων αναπληρωτών – ωρομίσθιων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο δικαίωμα εργασίας τους.
Επιβάλλεται κ Υπουργέ, η παρέμβασή σας, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η αντικειμενικότητα στα κριτήρια απασχόλησης των αδιόριστων εκπαιδευτικών για να εξαλειφθεί η αδιαφάνεια, που ακολουθείται σήμερα απ τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου σας